Thursday 28 March 2013

Udang Goreng Kunyit Pedas



Bahan bahan
1/2 kilo udang
6 biji cili api - dipotong
2 biji cili hijau - dipotong
3 tangkai daun ketumbar
1 sudu kunyit serbuk 
2 biji bawang besar - dihiris
2 ulas bawang putih - diketuk
4 sudu minyak masak

Cara-cara
Perap udang dengan kunyit dan garam 
Tumus bawang putih, bawang besar dengan 4 sudu minyak
Masukkan udang 
Masukkan cili hijau dan cili api
Akhir sekali masukkan daun ketumbar 

3 comments:

  1. mmm....sedapnya kalau makan ngan nasi panas2 kan...?

    ReplyDelete
  2. terliur tgk..tp kat sini mahal sgt udangnya nak bermewah2..

    ReplyDelete
  3. @yan's
    kalau makan dgn nasi panas satu lauk ni pun sedapkan....
    @ummu
    pelik jugakkan negara yg kelilingi lautpun udang mahal...

    ReplyDelete