Sape suka makan cendawan.....aku sangat suka dah inilah cara masak cendawan yang aku selalu buat ,sedap....mudah....cepat....dan ringkas...:)
Bahan -bahan
1 peket cendawan
1 biji bawang besar
2 ulas bawang putih
1 biji cili masak
3 sudu sos tiram
1/2 cawan air
Cara-cara
Tumis bawang besar dan bawang putih
Masukkan air dan sos tiram
Masukkan cendawan
Akhir sekali masukkan cili masak dan sedikit garam
Ok dah boleh dihidang ringkas jer kan.....
sedapnya..feveret nie..suka masak sup ngan lada hitam jer..tp kat sini takdr fresh cendawan gini ..dlm tin jerrr...
ReplyDeletekalau ada gout ni... terus boleh terduduk sakit lepas makan ni!!
ReplyDelete:)
yang ringkas macam nie...lagi best...kalau yan rebus macam tu je...letak belacan....
ReplyDelete@ ummu
ReplyDeleteitu masak cara org ktan kan:)
@Dr.singa
saya ingat cendawan ni sejuk jer rupanya klu ada gout tak leh makan yer.
@yan
saya tak pernah masak cara mcm tu :)