Thursday, 11 April 2013

Cendawan Masak Sos Tiram

Sape suka makan cendawan.....aku sangat suka dah inilah cara masak cendawan yang aku selalu buat ,sedap....mudah....cepat....dan ringkas...:)


Bahan -bahan 
1 peket cendawan
1 biji bawang besar
2 ulas bawang putih
1 biji cili masak
3 sudu sos tiram
1/2 cawan air

Cara-cara
Tumis bawang besar dan bawang putih
Masukkan air dan sos tiram
Masukkan cendawan
Akhir sekali masukkan cili masak dan sedikit garam 
Ok dah boleh dihidang ringkas jer kan.....

4 comments:

  1. sedapnya..feveret nie..suka masak sup ngan lada hitam jer..tp kat sini takdr fresh cendawan gini ..dlm tin jerrr...

    ReplyDelete
  2. kalau ada gout ni... terus boleh terduduk sakit lepas makan ni!!
    :)

    ReplyDelete
  3. yang ringkas macam nie...lagi best...kalau yan rebus macam tu je...letak belacan....

    ReplyDelete
  4. @ ummu
    itu masak cara org ktan kan:)
    @Dr.singa
    saya ingat cendawan ni sejuk jer rupanya klu ada gout tak leh makan yer.
    @yan
    saya tak pernah masak cara mcm tu :)

    ReplyDelete