Sape suka makan cendawan.....aku sangat suka dah inilah cara masak cendawan yang aku selalu buat ,sedap....mudah....cepat....dan ringkas...:)
Bahan -bahan
1 peket cendawan
1 biji bawang besar
2 ulas bawang putih
1 biji cili masak
3 sudu sos tiram
1/2 cawan air
Cara-cara
Tumis bawang besar dan bawang putih
Masukkan air dan sos tiram
Masukkan cendawan
Akhir sekali masukkan cili masak dan sedikit garam
Ok dah boleh dihidang ringkas jer kan.....
4 comments:
sedapnya..feveret nie..suka masak sup ngan lada hitam jer..tp kat sini takdr fresh cendawan gini ..dlm tin jerrr...
kalau ada gout ni... terus boleh terduduk sakit lepas makan ni!!
:)
yang ringkas macam nie...lagi best...kalau yan rebus macam tu je...letak belacan....
@ ummu
itu masak cara org ktan kan:)
@Dr.singa
saya ingat cendawan ni sejuk jer rupanya klu ada gout tak leh makan yer.
@yan
saya tak pernah masak cara mcm tu :)
Post a Comment