Thursday, 11 April 2013

Cendawan Masak Sos Tiram

Sape suka makan cendawan.....aku sangat suka dah inilah cara masak cendawan yang aku selalu buat ,sedap....mudah....cepat....dan ringkas...:)


Bahan -bahan 
1 peket cendawan
1 biji bawang besar
2 ulas bawang putih
1 biji cili masak
3 sudu sos tiram
1/2 cawan air

Cara-cara
Tumis bawang besar dan bawang putih
Masukkan air dan sos tiram
Masukkan cendawan
Akhir sekali masukkan cili masak dan sedikit garam 
Ok dah boleh dihidang ringkas jer kan.....

4 comments:

Umm AA said...

sedapnya..feveret nie..suka masak sup ngan lada hitam jer..tp kat sini takdr fresh cendawan gini ..dlm tin jerrr...

Dr Singa said...

kalau ada gout ni... terus boleh terduduk sakit lepas makan ni!!
:)

yan's cottage said...

yang ringkas macam nie...lagi best...kalau yan rebus macam tu je...letak belacan....

Unknown said...

@ ummu
itu masak cara org ktan kan:)
@Dr.singa
saya ingat cendawan ni sejuk jer rupanya klu ada gout tak leh makan yer.
@yan
saya tak pernah masak cara mcm tu :)