Monday, 29 September 2014

Ikan sebelah masak stim chinese style

Menu ni en suami yang masak resepi tengok kat internet lah mana lagi. Sekarang kalau ada masa ja dia masak kami seronokla dapat makan sedap paling best balik kerja sampai rumah makanan dah terhidang bertuahnya badan. 



Bahan-bahan 
1 ekor ikan sebelah. 2 biji bawang putih cincang. 2 inci halis dihiris halus. 4 helai daun bawang. 3 biji cili api. 3 sudu kicap cair. 3 sudu minyak. 1 sudu sos tiram. Sedikit serbuk lada sulah. 1/2 sudu teh chicken stock 
Cara-cara 
Kukus ikan selama 10 min setelah masak buang air .Tabur bawang putih halia yang dihiris diatas ikan. Panaskan minyak dan curah diatas ikan. Masak kicap masin, sos tiram, lada sulah dan chicken stock kemudian curahkan juga diatas ikan

2 comments:

Umm AA said...

memang bertuah..sedap tuh ikan stim style cenggitu..

Unknown said...

@ ummu memang sodap tak hanyir