Sunday 29 September 2013

Hujung minggu ....

Pergi pasar semata2 nak carik kulat sisir yang dah lama aku ngidam tapi sampai sekarang tak dapat-dapat makcik jual sayur kata musim panas ni tak de kulat. Harap2 dapatlah makan sebelum bersalin. Hujung minggu selalunya masa untuk memenuhi keinginan makan masa ni lah sempat masak apa yang teringin.

    Peneman setia kalau gi pasar mesti nak pau milo ais dia tau jer kedai mana yang sedap

   Singgah pulak Pasar Tani Setiawangsa pun tak de kulat sisir tak de rezeki nampaknya....
                                         
                                                      Balik pasar masak simple jer ...


Kerabu sotong 

                                                   Ikan goreng kerisi rupa macam nak hangus ....

                                                Budu dan ulam-ulaman khas untuk en suami

                                                Rebung masak lemak permintaan Aimi

                                           Untuk minum petang masak sira pisang nangka 

Pagi Ahad hantar Aimi gi sekolah ada program Saintis Sungai ???


Lunch hari ni makan Laksa Penang Najla dan Aimi nak makan ....


     Petang masa amik Aimi nampak pulak orang jual cempedak tergoda akak... beli sebijik                                 
                                         
                         Puas hati dapat goreng cempedak sendiri sebijik melambak....
         
                                        Minum petang dengan cempedak goreng 
   
    Haaa yang ni lamb chop en suami nak bawak gi kerja aku tolong bakor jer......hish mana 
                   leh tengok jer tergoda iman..... belasah jugak lerr seketul hehehe....


Sunday 15 September 2013

Lunch Hari Malaysia.....

Hari ni tak gi mana-mana semalam tak masak sebab pegi Baby Expo kat PWTC almaklumlah dah 9 tahun tak de baby semuanya nak kena beli yang baru dari A sampai Z pepagi dah kuar kira soping sakanlah jugak. Sempena cuti hari Malaysia bangun pagi terus masak menu hari ni udang sambal, ikan bawal masak percik, pucuk paku goreng dan ikan kering sebagai penambah selera. 


Ikan bawal percik

                                                              Pucuk paku goreng

                                                                     Sambal udang 

                                            dan.....ikan kering sebagai penambah selera

Saturday 7 September 2013

Rendang Cili Padi Paru

  Teringin sangat nak makan rendang paru suruh en suami beli paru setengah kilo jer
  tapi dia bantai beli sampai sekilo macam ramai benor orang yang nak makan so dah alang-
  alang masak semua sekali. Bila dah masak makan sikit jer yang selebihnya masukkan 
  dalam freezer senang.... bila-bila nak makan boleh panaskan semula .