Bahan-bahan
3 keping ikan tenggiri
1 biji buah tomato -dipotong
1 biji bawang besar -ditumbuk
1 biji bawang besar dipotong
1 ulas bawang putih - ditumbuk
4 biji cili masak - ditumbuk
10 bij cili api - ditumbuk
3 sudu cuka
Cara-cara
Perap ikan bersama garam dan serbuk kunyit kemudian goreng
Tumis bahan-bahan yang ditumbuk apabila telah garing masukkan cuka, gula, garam, sedikit air dan serbuk perisa
Sebelum tutup api masukkan bawang potong dan buah tomato
Masukkan ikan dan kacau
4 comments:
saya suka ikan ni..
sebab tak banyak tulang!
sedap nie masak sambal gini..kat sini takleh dpt ikan kecik2 gini..banyaknyer ikan besar2 yg dipotong kecil...huhu
omak aih! menyosal den blogwalking dikala tgh hari begini. la ni jgk terasa nk mkn yg ada dlm gambo tu, mane nak caghi? hadeh! huhuhuhu
Assalam..
Saya tercari-cari menu untuk nak masak lunch ni.. alhamdulillah terjumpa resepi nih.. boleh cuba
thanks for sharing :)
Post a Comment