Bahan-bahan
1 ekor ikan siakap
1 biji bawang besar di potong dadu
2 ulas bawang putih diketuk
6 biji cili padi - dihiris
5 tangkai daun ketumbar
3 helai daun limau purut
3 batang serai
2 sudu cili giling
Cara-cara
Perap ikan bersama kunyit dan garam kemudian goreng
Tumis bawang besar, bawang putih dan cili giling sampai naik bau
Masukkan cili padi,daun limau purut serai
Masukkan 1/2 cawan air
Masukkan garam, gula dan sedikit serbuk perisa
Sebelum tutup api masukkan daun ketumbar
4 comments:
Orng baru belajar nak posa..terkena ujian nie lak..huhuhu
berangan nie nak makan ikan siakap pedas...:)
Kalau tak larat jgn paksa ...ada ke ikan siakap kat Fiji ....
alamakkk....kesian pula kat mak buyung tu kan...?
Post a Comment