Pagi ni kami breakfast roti boom, master chef ajar najla dan aimi cara-cara nak buat roti boom, bertuah anak-anak aku kecik-kecik dah pandai buat roti boom. Master chef masa bujang-bujang dulu duduk serumah dengan tauke roti canai....so secara tak langsung pandai ler membuatnyer....buat pulak hamik ko habis sepeket tepung gandum dibancuh macam la... ramai orang nak makan.....hadoiiii en suami ni macam tu la selalu.....ermmmm jawabnyer pagi petang makan roti boom la kita orang ....meh la kita tengok cara-cara buat roti boom versi master chef..
Bahan-bahan utama tepung, telur, susu pekat manis dan sedikit garam
Masuk 2 cawan air dalam bekas beserta 2 biji telur dan susu pekat manis gaul rata
Masukkan tepung dan uli sehingga sebati
Aimi dan Najla yang menguli.......
Setelah siap diuli gaulkan pula dengan planta....
Lepas tu buat bola-bola api...yg gebu ni tangan master chef ye...
Ta daa.... dah siap roti boom makan cicah gula atau sambal ikan bilis je malas nak buat kari bagai.......
Sekian TQ Master Chef.....
2 comments:
susu pekat manis tu berapa sukatan dia?
susu pekat manis tu berapa sukatan dia?
Post a Comment