Udang dan ketam yang telah dicuci
Apabila telah mendidih masukkan udang dan ketam
4 biji bawang besar di hiris
3 biji bawang putih- ditumbuk
5 biji cili api -ditumbuk
3 biji cili masak-ditumbuk
10 ekor udang
2 ekor ketam - potong 4
2 biji limau nipis - perah ambil air
Daun limau
Serai
2 biji tomato
Cara-cara
1.Panaskan 2 sudu minyak dalam periuk
2.Tumis bawang besar, bawang putih, cili api dan cili masak
3.Masukkan air ikut banyak mana kuah yang anda perlukan
4.Apabila telah mendidih masukkan udang dan ketam
5.Masukkan sayur carrot dan bunga kobis
6.Masukkan serai, daun limau dan tomato
7.Masukkan garam secukup rasa dan sedikit serbuk perisa
8.Last setelah tutup api masukkan perahan air asam limau
No comments:
Post a Comment